Venci Puzic i Milovanovic 1024x642 - НА БУБАЊИ ОБЕЛЕЖЕНО 80 ГОДИНА ОД УСТАНКА: "ДА РАТА ВИШЕ НЕ БУДЕ" (ФОТО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

НА БУБАЊИ ОБЕЛЕЖЕНО 80 ГОДИНА ОД УСТАНКА: „ДА РАТА ВИШЕ НЕ БУДЕ“ (ФОТО)

pin - НА БУБАЊИ ОБЕЛЕЖЕНО 80 ГОДИНА ОД УСТАНКА: "ДА РАТА ВИШЕ НЕ БУДЕ" (ФОТО)

Под покровитељством председника Републике Александра Вучића на Бубањи, код Глушаца, одржана је манифестација „Да рата више не буде“, којом је обележено 80 година од устанка против фашизма.

Манифестацију су организовали Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, СУБНОР Србије и Општина Богатић.

Више делегација борачких организација, представници Министарства за рад, Општине Богатић, Војске Србије, Општинског одбора СНС Богатић, начелник Мачванског управног округа, града Шапца и месне заједнице Глушци положили су венце на спомен обележје које подсећа на Окружну конференцију КПЈ 29. јуна 1941. када је одлучено да се подигне устанак у Мачви и формира Мачвански партизански одред.

Присутнима су се обратили Синиша Пузић, председник Скупштине општине Богатић, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, Сретен Селаковић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Мијољуб Јосиповић, председник СУБНОР у Богатићу.

На позорници у меморијалном комплексу изведен је пригодан културно-уметнички програм у организацији Културно-образовног центра. Наступили су солисти, дечији хор Дуга, певачка група из Бадовинаца и фолклорни ансамбл „Ђидо“.

Историјско место из периода Другог светског рата уредили су за ову прилику радници ЈКП „Богатић“, пошто је било обрасло у траву и коров.

Related Images: